Τα μωράκια όταν γεννιούνται βγαίνουν από το προστατευμένο και κλειστό περιβάλλον της μήτρας στο εξωτερικό περιβάλλον. Τότε παθαίνουν ένα 'σοκ' καθώς νιώθουν τον έξω κόσμο πολύ αχανές και μεγάλο σε σχέση με την κοιλίτσα της μαμάς! Το ελαφρύ φάσκιωμα με μια κουβερτούλα, πανούλα ή βρεφική μουσελίνα και η αγκαλίτσα της μαμάς τα βοηθούν να νιώθουν τη 'ζεστασιά' που ένιωθαν στην κοιλιά ώστε να γίνει πιο σταδιακά η μετάβαση στο νέο τους περιβάλλον.

Το πρώτο τρίμηνο της ζωής του ανθρώπου πολύ εύστοχα λέγεται και τέταρτο τρίμηνο της κύησης, καθώς το μωρό νιώθει ακόμα ένα με τη μαμά και δεν έχει αντιληφθεί ότι αποτελεί ξεχωριστό σώμα. Το μητρικό χάδι θα βοηθήσει το μωρό να αρχίσει να καταλαβαίνει το σώμα του, πού αρχίζει και πού τελειώνει. Γι αυτό χαϊδέψτε τα μωρά πολύ και μην φοβάστε, δε κακομαθαίνουν! Το αντίθετο, αποκτούν σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι η μαμά είναι εκεί για ότι χρειαστούν.

Το BabyMou προτείνει διαφορετικά υλικά για το ελαφρύ φάσκιωμα, ανάλογα με την εποχή που γεννιέται το μωράκι σας.

Χειμώνας: Το χειμώνα το μαλλί μερινό είναι το ιδανικό υλικό, καθώς έχει φυσικές θερμορρυθμιστικές ικανότητες και δημιουργεί ένα μικροκλίμα ώστε το μωρό να κοιμάται στην ιδανική θερμικρασία, χωρίς να κρυώνει αλλά ούτε και να ιδρώνει. Κατάλληλο για θερμοκρασίες δωματίου 18-27 βαθμούς κελσίου (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άνοιξη - φθινόπωρο). Τις πιο κρύες νύχτες συνδυάστε την μάλλινη κουβερτούλα με μια μουσελίνα από μπαμπού. Το μπαμπού είναι επίσης θερμορρυθμιστικό και θα 'ενιχύσει' τη ζέστη του μαλλιού.

Άνοιξη/Φθινόπωρο: Άνοιξη και φθινόπωρο προτείνουμε το οργανικό βαμβάκι, που ειναι φυσικό υποαλλεργικό υλικό και αφήνει το δέρμα του μωρού να αναπνέει.

Καλοκαίρι: Για το καλοκαίρι ιδανικές είναι οι βρεφικές μουσελίνες, είτε από οργανικό βαμβάκι, είτε από μπαμπού. Το μπαμπού έχει απίστευτες αντιβακτηριακές, θερμορρυθμιστικές και υποαλλεργικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχει φυσικό αντιηλιακό φίλτρο και δροσίζει το μωρό κατά 2 βαθμούς κελσίου. 

Απολαύστε αυτές τις μωρουδιακές στιγμές γιατί διαρκούν λίγο!