Στο BabyMou η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ποιότητα των προϊόντων μας.

Επιλέγουμε ρούχα και αξεσουάρ φτιαγμένα μονο με αγνές και φιλικές προς το δέρμα του μωρού πρώτες ύλες χωρίς την προσθήκη βλαβερών ουσιών.

Πιο συγκεγριμένα τα υλικά που προτιμάμε και σας προτείνουμε είναι:

  • Οργανικό βαμβάκι : Το βαμβάκι είναι μια καλλιέργεια η οποία προσελκύει πολλά έντομα και γι αυτό χρησιμοποιεί πολλά φυτοφάρμακα για την καταπολέμησή τους. Κάποια από αυτά έχουν ενοχοποιηθεί ως καρκινογόνες ουσίες. Το οργανικό βαμβάκι παράγεται σε καλλιέργειες που δεν χρησιμοποιούν τοξικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Επίσης δε χρησιμοποιούνται βλαβερές ουσίες κατά την επεξεργασία και βαφή του. Με αυτό τον τρόπο το οργανικό βαμβάκι συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και προσφέρει ένα αγνότερο προϊόν. Το οργανικό βαμβάκι είναι πιο ανθεκτικό και πιο απαλό από το απλό βαμβάκι. Επίσης περιέχει λιγότερες αλλεργιογόνες ουσίες και είναι κατάλληλο για τα μωράκια που έχουν την τάση για έκζεμα και δερματικές ευαισθησίες.

                  

  • Μπαμπού : Το μπαμπού είναι ένα φυτό πολύ φιλικό προς το περιβάλλον καθώς η καλλιέργειά του δεν απαιτεί τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφάρμακων. Είναι φυτό που μεγαλώνει πολύ γρήγορα και απορροφά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ως ύφασμα έχει απαλή, μεταξένια υφή και υποαλλεργικές ιδιότητες, που το κάνουν το πλέον κατάλληλο για τα μωράκια με πολύ ευαίσθητα δέρματα. Επίσης έχει μεγάλη απορροφητικότητα υγρασίας και γι αυτό το λόγο είναι εξαιρετική επιλογή για πετσέτες και μπουρνούζια. Τέλος, είναι το πιο ασφαλές υλικό για τα σκεύη φαγητού του μωρού και του νηπίου καθώς είναι άθραυστο και δε περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να περάσουν στο φαγητό του.

                  

  • Μαλλί Μερινό : Το μαλλί Μερινό είναι 100% φυσικό προϊόν και προέρχεται από τα πρόβατα Μερινό που ζουν στην Αυστραλία. Τα πρόβατα αυτά εκτρέφονται αποκλειστικά για το μαλλί τους το οποίο θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. Είναι πολύ απαλό με μεταξωτή υφή γιατί αποτελείται από πολύ μικρές ίνες (super fine). Είναι πολύ ελαστικό με τέλεια επαναφορά των ινών, που το κάνει ιδανικό για το απαλό φάσκιωμα του νεογέννητου. Απορροφά την υγρασία και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει χωρίς να ιδρώνει. Η πιο σημαντική ίσως ιδιότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα υλικά είναι η θερμορυθμιστική του ικανότητα. Δημιουργεί στο σώμα του μωρού μικροκλίμα θερμαίνοντάς το το χειμώνα και δροσίζοντάς το το καλοκαίρι. Είναι ύφασμα αντιαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό καθώς προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV του ηλίου με φυσικό τρόπο! Επιπλέον το μαλλί μερινό είναι έτσι δουλεμένο στις μέρες μας ώστε να πλένεται άφοβα στο πλυντήριο και να χρειάζεται ελάχιστο σίδερο.

                  

Η ευαισθησία και ο σεβασμός για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού συνοδεύονται από την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο πράσινη, κάτι που είναι αρκετά παραμελημένο στη χώρα μας. Παρόλα αυτά απαραίτητο για το μέλλον των παιδιών μας και αυτού του πλανήτη. Μικρά πράγματα από τον καθένα μας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Κάντε την πράσινη πράξη της ημέρας:

-> Επιλέξτε φυσικά προϊόντα.

-> Ανακυκλώστε τις συσκευασίες.

-> Επιλέξτε προϊόντα που στηρίζουν το δίκαιο εμπόριο (fairtrade).

-> Επιλέξτε ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο BabyMou θα βρείτε μόνο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και ανακυκλώσιμα υλικά όπου αυτό είναι εφικτό.