Το BabyMou όπως γνωρίζετε έχει στηθεί με οικολογική συνείδηση επιλέγοντας μόνο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Πιστεύουμε και πρεσβεύουμε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι πρώτης σημασίας στη ζωή μας για το μέλλον της ανθρωπότητας, δηλαδή των παιδιών μας!

Πέρα από το εμπορικό κομμάτι του να προτείνουμε όμορφα, ποιοτικά και οικολογικά προϊόντα, θέλουμε πάντα να περνάμε κι ένα μήνυμα αγάπης, όχι μόνο προς το παιδί αλλά και προς τη φύση!

Από το ξεκίνημα του νέου έτους σκέφτομαι να δώσω ένα μήνυμα - το μήνυμά μου για μικρές αλλαγές στη σκέψη και στις επιλογές μας ως καταναλωτές, όχι μόνο στο βρεφικό ρούχο αλλά και στα καθημερινά ψώνια μας.

Στην σημερινή 'πλαστικοποιημένη' πραγματικότητα που ζούμε είναι όντως πολύ δύσκολο να εξαλείψουμε το πλαστικό από τη ζωή μας - μπορούμε όμως να το μειώσουμε. Πως?

1 - Το πρώτο που μας έρχεται στο νου ειναι οι πλαστικές σακούλες. Όλοι το χουμε προσπαθήσει, πόσοι όμως εγκαταλείψαμε την προσπάθεια? Ψάξτε στο σπίτι για πάνινες σακούλες (όλοι έχουμε) και βάλτε μια στην τσάντα ή στο αυτοκίνητο. Όταν έχετε να ψωνίσετε κάτι μικρό, στο δρομο προς και από τη δουλεια, χρησιμοποιήστε την! Θα 'σώσετε΄πολλές μικρές άχρηστες σακουλίτσες. Εγώ κουβαλάω πάντα μαζί μου μια από το BabyMou (για να κάνω και διαφήμιση :-) ) στην οποία έχω το κολατσιό μου, την ομπρέλα μου κλπ και ότι μικροπράγματα αγοραζω τα βαζω κατευθείαν εκεί. Πχ κάτι από το φαρμακείο, από το περίπτερο κοκ.

2 - Αν το νερό στη βρύση σας δεν είναι κατάλληλο για πόση, μήπως αγοράζετε τόνους εμφιαλωμένα κάθε χρόνο? Υπάρχουν φίλτρα που μπαίνουν εύκολα στη βρύση της κουζίνας, και προσφέρουν πολύ καλύτερης ποιότητας νερό από ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι. Θα κάνετε οικονομία στα χρήματα που ξοδεύετε για νερό και θα γλιτώσετε τον κόπο του κουβαλήματος. Και θα ευχαριστηθείτε νεράκι!

3 - Κοιτάξτε τη ντουλάπα σας! Πόσα από τα ρούχα σας χρησιμοποιείτε καθημερινά, πόσα έχετε φορέσει μια-δυο φορές και πόσα καμία? Μετά κοιτάξτε τις ετικέτες. Πόσα από αυτά που νομίζετε ότι είναι βαμβακερά είναι από 100% πολυεστέρα? Δηλαδή στην ουσία φοράμε μια πλαστική σακούλα για φουστάνι!! Σκεφτείτε τι ρούχα σας εξυπηρετούν και σταματήστε να αγοράζετε τα μπλουζάκια των δέκα ευρώ από τις γνωστές μοδάτες αλυσίδες τα οποία θα φορεθούν πέντε φορές. Δεν αποσβαίνουν ούτε αυτά τα δέκα ευρώ. Στην ουσία είναι πιο ακριβά από ένα ρούχο καλής ποιότητας που κόστισε ογδόντα ευρώ αλλά φορέθηκε χρόνια. Μεώνοντας τις αγορές 'σαβούρας' και αποφευγοντας τα συνθετικά υλικά κατά την αγορά δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για το περιβάλλον!

4 - Στα καθημερινά ψώνια, προτιμήστε μεγαλύτερες (οικογενειακές) συσκευασίες και προϊόντα με 'λιγότερη' συσκευασία. Για παράδειγμα αντί να πάρουμε δυο αφρόλουτρα των 200ml προτιμάμε ένα των 400ml που θα κοστίσει και λιγότερο. Αντί για τις φράουλες σε πλαστικό κεσεδάκι, προτιμάμε τις χύμα σε χάρτινη σακούλα.

5 - Στην καθαριότητα του σπιτιού χρησιμοποιούμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα απορρυπαντικού. Στο πλυντήριο επιλέξτε προγράμματα με χαμηλότερη θερμοκρασία και λιγότερες στροφές. Το πλύντήριο θα ζήσει περισσότερο και θα κάνει οικονομία στο ρεύμα. Και τα ρούχα θα έχουν μικρότερη φθορά. Τα σημερινά πλυντηρια και απορρυπαντικά είναι τόσο εξελιγμένα και αποτελεσματικά που καθαρίζουν καλύτερα σε πιο ελαφρά προγράμματα. Βάλτε λιγότερο απορρυπαντικό από ότι προτείνεται στο μπουκάλι. Θα δείτε ότι μια χαρά καθαρίζονται τα ρούχα και ξεπλένονται καλύτερα!

Αυτές είναι οι δικές μου 'πράσινες' μικρές αλλαγές που έχω ήδη βάλει στη ζωή μου. Δεν είναι κάτι φοβερό ούτε είμαι κοντά στο να εξαλείψω το πλαστικό από τη ζωή μου, έχω όμως πάντα συνείδηση (και τύψεις) όταν ψωνίζω δημιουργώντας σκουπίδια. Έλπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδεες και έναν λίγο διαφορετικό τρόπο σκέψης!

Αν έχετε κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα αυτή θα χαρώ πολύ να τις ακούσω (και να τις ακολουθήσω!).