Το απαλό δερματάκι του μωρού αξίζει το καλύτερο και είναι σημαντικό να έρχεται σε επαφή με μαλακά ρουχάκια που δε θα το ερεθίσουν. Όσο οικονομικά ή ακριβά ρούχα κι αν προμηθευτείτε η σωστή φροντίδα τους θα τα διατηρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μύθος: Τα βρεφικά ρούχα πρέπει να πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο πλύσιμο δε θα αποστειρώσουν τα ρουχα του μωρού, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα φθείρετε και να τα αποχρωματίσετε. Πάντα συμβουλεύεστε τις οδηγίες πλυσίματος του κάθε ρούχου που βρίσκεται σε ετικετούλα στο εσωτερικό.

Τα σύγχρονα απορρυπαντικά και πλυντήρια καθαρίζουν αποτελεσματικά σε προγράματα έως 40 βαθμούς. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για οικονομία στο ρεύμα αλλά και για τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Και πως θα αποστειρώσω τα ρούχα του μωρού?

Τα βρεφικά ρούχα θα αποστειρωθούν είτε στο στεγνωτήριο είτε με το ατμοσίδερο. Ειδικά το σιδερο βοηθάει στο να ισιώνουν οι ίνες ώστε τα ρουχάκια να είναι πιο απαλά και να φαίνονται σαν καινούρια!

Η καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή είναι το στέγνωμα στον ήλιο και τουλάχιστον το καλοκάιρι στην Ελλάδα έχουμε αυτήν την ευλογία! Οπότε ας το εκμεταλλευτούμε.

Smart Tip: Το γνωρίζετε ότι απλώνοντας απευθείας στην ήλιο ρούχα με λεκέδες που δε βγήκαν στην πλύση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθαρίσουν? Ο ήλιος έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τους λεκέδες αυτούς με κάποιο μαγικό τρόπο! Δοκιμάστε το!