Πριν δυο χρόνια, δύο από τις αγαπημένες μου εταιρείες, η Piccallily και η Raspberry Republic, ξεκίνησαν τις πρώτες τους κολεξιόν για μαμάδες! Αυτό με έκανε πολύ χαρούμενη γιατί από την ίδρυση του BabyMou το 2015 που δοκίμαζα τα ρούχα από οργανικό βαμβάκι στο γιο μου είχα αρχίζει να βλέπω πόση διαφορά είχαν ποιοτικά από τα ρούχα που ειχαμε συνηθίσει να φοράμε μέχρι τότε!

Ζούμε στην εποχή της 'πλαστικοποίησης' όπου μας έχουν περάσει ότι είναι φυσιολογικό να ντυνόμαστε με ρούχα από συνθετικά υλικά όπως πολυεστέρας και νάυλον και να το θεωρούμε φυσιολογικό! Επιχειρήματα όπως ότι 'το βαμβάκι χρειάζεται λίγο πολυεστέρα για να μη τσαλακώνει' τα πιστέψαμε και τα υιοθετήσαμε! Πόσο λάθος! Ξεχάσαμε πως ήταν τα αγνά ποιοτικά υφάσματα! 

Όταν ήμουν στο γυμάσιο είχα αγοράσει ρούχα που τα φορούσα 10 με 20 χρόνια και παρ΄όλα τα συχνά πλυσίματα και τη συχνή χρήση (γιατί δεν ειχαμε ο καθένας μας μια τρίφυλλη ντουλάπα ρούχα αλλά λίγα ρούχα που φορούσαμε σε συχνή βάση) παρέμεναν σαν καινούρια. Πριν ξεκινήσω το BabyMou ειχα φτάσει στο σημείο να αγοράζω μια μπλούζα και μετα από 2 με 3 πλυσίματα να στραβώνει ή να κομπιάζει τόσο ώστε έδειχνε σαν να την ειχα αιώνες... Αυτό με στεναχωρούσε γιατί τα ρούχα μου τα αγαπούσα και ήθελα να τα φοράω πολύ καιρό αλλά δε μου αρέσει να φαίνονται φθαρμένα.

Έτσι λοιπόν όταν είδα ότι οι εταιρείες που είχα επιλέξει για το BabyMou είχαν υφάσματα ΄όπως παλιά΄ που είχαν αντοχή στο πλύσιμο, δεν κόμπιαζαν, δε στράβωναν και δεν ξεθώριαζαν παρ ΄όλα τα συχνά πλυσίματα και την καθημερινή χρήση άρχισα να ζηλεύω! Άρχισα να ψάχνω γυναικεία ρούχα από οργανικό βαμβάκι και βρήκα μερικές ετερειες στην Αγγλία. Η χαρά μου όταν απέκτησα τα πρώτα φορέματα από οργανικό βαμβάκι και μπαμπού δε λέγεται! Επιτέλους!

Η χαρά μου βέβαια ήταν ακόμα μεγαλύτερη το 2019 όταν οι δυο προμηθευτές μου που έγραψα παραπάνω ξεκίνησαν να βγάζουν ρούχα για τη μαμά! Τα ρούχα αυτά συνήθως συνδυάζονται με παιδικά και παρόλο που δεν το κρύβω ότι το κάνω που και που και μας αρέσει, δεν ήταν αυτός ο λόγος που τα επέλεξα για το BabyMou!

Ο λόγος για τον οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τα ρούχα ενηλίκων από οργανικό βαμβάκι είναι ότι πλέον μπορούν και οι μαμάδες, οι φίλες, οι πελάτισσές μου να χαρούν και για τον εαυτό τους ρούχα ποιοτικά που αναπνέουν, με χαρούμενα χρώματα που τους φτιάχνουν τη διάθεση. Και επειδή εμείς πια δε μεγαλώνουμε όπως τα παιδιά, τα ρούχα αυτά θα τα φορέσουμε για χρόνια! Ενώ συνήθως τα παιδιά θα τα φορέσουν για το πολύ 2 χρόνια! Επομένως ίσως είναι ακόμα πιο value for money και στην πραγματικότητα, οι τιμές τους δεν ειναι πιο ακριβές από ένα αντίστοιχο ρούχο από πολυεστέρα! Δηλαδή μια σακούλα μεταμορφωμένη σε ρούχο!

Θα πρέπει σιγά σιγά να αφυπνιστούμε ως καταναλωτές και να σκεφτούμε. Τι υλικά χρησιμοποιώ? Είναι φιλικά προς το περιβάλλον? Κάνουν καλό στην υγεία μου? Έχουν κατασκευαστεί με ηθική εμπορίου? Μήπως η μπλούζα που πήρα με 5 ευρώ και θα τη φορέσω 5 φορές επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον πλανήτη από όση ευχαρίστηση δίνει σε μενα αυτες τις 5 φορές που θα τη φορέσω? Μήπως εμπεριέχει παιδική και παράνομη εργασία? 

Μπορούμε να επιλέξουμε λίγα, ποιοτικά κομμάτια για την ένδυσή μας, που θα μας κάνουν χαρούμενους, που θα τα φοράμε συνεχώς χωρίς να φθείρονται εύκολα, που θα είναι πρακτικά, που θα κάνουν καλό στο δέρμα μας. Που θα υποστηρίζουν το Δίκαιο Εμπόριο και θα σέβονται τον πλανήτη! Αυτό προτείνει το BabyMou! Δειτε τη συλλογή μας στην κατηγορία 'Μαμά'.