Οι σαλιάρες Po In της αγαπημένης μας αγγλικής εταιρείας Close αλλάζουν τα δεδομένα στο κεφάλαιο 'σαλιάρα'!

Το υλικό τους είναι ένα ειδικό αδιάβροχο συνθετικό υλικό που όμως δεν έχει την αίσθηση πλαστικού που αντιπαθούν τα παιδιά. Είναι μαλακές, απαλές στην αφή σαν ύφασμα.

Το πιο σημαντικό *για τη μαμά* είναι ότι δεν κρατούν λεκέ (anti stain) και καθαρίζονται εύκολα με ένα σφουγγαράκι και λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα. Μετά σκουπίστε με μια καθαρή πετσετούλα και αφήστε να στεγνώσει καλά. Θα είναι έτοιμη για το επόμενο γεύμα.

*Προσοχή* φροντίστε να τις έχετε σε σημείο που αερίζεται ώστε να μπορεί να στεγνώνει καλά και να μην είναι συνεχώς υγρή. Πολλές φορές οι κουζίνες μας λόγω των πολλών υδρατμών που αναπτύσσονται με το μαγείρεμα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για αυτό οπότε κρεμάστε την για λίγο στο μπαλκόνι.

Φυσικά μπορείτε να την πλένετε και στο πλυντήριο όσο συχνά θέλετε μαζί με τα ρούχα του μωρού.

Αυτό που ακούγεται υπερβολή αλλά δεν είναι, είναι ότι πραγματικά με μια μόνο σαλιάρα Pop In μπορείτε να 'βγάλετε' τη φάση της εισαγωγής στερεών του μωρού. Ξεχάστε τις 10-15 σαλιάρες που όλες μετα από λίγα μόνο γευμάτα έχουν λεκέδες που δε βγαίνουν και στο τέλος δεν έχετε ούτε μια σαλιάρα της προκοπής να ταϊσετε έξω το μωρό! 

Μια μόνο σαλιάρα Pop In θα σας καλύψει για όλα τα γεύματα του μωρού και θα είναι σαν καινούρια στο τέλος για να τη χρησιμοποιήσει και δεύτερο και τρίτο παιδάκι. Έτσι οι σαλιάρες πάρ' ότι φαίνονται ακριβές είναι πραγματικά value for money.  

Οι σαλιάρες βγαίνουν σε τρία Stages:

  1. stage 2 - είναι για τα πρώτα γεύματα του μωρού και μέχρι αυτό να ξεκινήσει να θέλει να φάει μόνο του. Διπλώνει με κλιψάκια ανάλογα με το φαγητό που τρώει το μωρό πχ αν τρωει σούπα γίνεται 'τσεπάκι' στο κάτω μέρος για να μαζεύει τα ζουμιά!
  2. stage 3 - είναι οι σαλιάρες με μανίκια για τη φάση που το μωρό θέλει να ξεκινήσει να τρώει μόνο του και γίνεται χάλια. Καλύπτουν όλα τα ρούχα του μωρού μέχρι τη μέση και τα μανίκια και έτσι 'σώζουν' τα ρούχα από τους λεκέδες. Φορούνται πάνω από τα ρούχα κι όχι κατάσαρκα. 
  3. stage 4 - είναι για νήπια από 18 μηνών μέχρι και 3 ετών! Βέβαια έχουν μεγάλη γραμμή και σίγουρα θα φορεθούν πολύ παραπάνω. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον παιδικό σταθμό ή ακόμα και για messy play!

Σημείωση - γιατί είμαι σίγουρη ότι θα σας μείνει απορία. Πού πήγε το stage 1? Η Close βγάζει το stage 1 που ειναι για το πρώτο εξάμηνο και για τα σαλάκια του μωρού όμως εμείς στο BabyMou θεωρούμε ότι σε αυτήν τη φάση είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται οι βρεφικές μπαντάνες από οργανικό βαμβάκι και δεν προτείνουμε συνθετικά υλικά.