Περιμένετε το πρώτο σας μωράκι και είναι λογικό να είστε προβληματισμένοι για τις πρώτες αγορές των βρεφικών ειδών. Είναι σημαντικό να προμηθευτείτε όσα θα σας χρειαστούν, χωρίς όμως να το παρακάνετε, γιατί το μωράκι αναπτύσσεται ραγδαία το πρώτο εξαμηνο της ζωής του.Καλό είναι λοιπόν να αποφύγετε να πάρετε πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε!

Το BabyMou σας προτείνει τα απολύτως βασικά και αναγκαία για το πρώτο τρίμηνο της ζωής του μωρού σας.

1. Εσωτερικά φορμάκια κοντομάνικα ή μακρυμάνικα (περίπου 8). Αυτά φοριούνται αμέσως πάνω από την πάνα του μωρού και είναι το εσωτερικό του φανελάκι. Στον καύσωνα μπορείτε να του φοράτε μόνο ένα κοντομάνικο φορμάκι και ουσιαστικά δε χρειάζεστε τίποτα άλλο σε ρούχο! Το BabyMou προτείνει όμορφα 'μπλουζοφορμάκια' που είναι σαν ρουχαλάκια.

                                      

2. Ολόσωμα φορμάκια (περίπου 8). Τα ολόσωμα φορμάκια είναι το κυρίως ρούχο του μωρού και μπορείτε να τα βρειτε σε πολλά σχέδια. Άλλα είναι σε στυλ πιτζαμάκι για τον ύπνο και άλλα είναι σαν ρουχαλάκια και μπορούν να φορεθούν για κάποια έξοδο ή όταν θα έχετε επισκέψεις για το μωρό. Μπορεί να έχουν ενσωματωμένο το ποδαράκι ώστε να μη χρειάζεται να φοράτε καλτσάκια στο μωρό. Επίσης υπάρχουν φορμάκια που μπαίνει και βγαίνει το ποδαράκι ή φορμάκια χωρίς ποδαράκι. Επίσης τα πιο πολλά φορμάκια έχουν ενσωματωμένα γαντάκια για να μη γρατζουνίζονται τα μωράκια με τα νυχάκια τους!

                                     

3. Βρεφικά σκουφάκια (περίπου 3). Τα σκουφάκια τα φοράμε στο μωρό αμέσως μετά το μπανάκι του και μέχρι να στεγνώσουν τα μαλάκια ώστε να μη κρυώσει το κεφαλάκι του. Το κεφάλι γενικά χάνει μεγάλο μέρος της θερμότητας του ανθρώπου οπότε είναι σημαντικό να το κρατάμε ζεστό, ιδιαίτερα στα μωράκια που δεν έχουν μαλλάκια! Τα κρύα βράδια προτείνεται να φοράμε ένα σκουφάκι στον ύπνο. Επίσης μπορούν να φορεθούν στη βόλτα με το μωρό ώστε να μην είναι γυμνό το κεφάλι. Το BabyMou προτείνει σκουφάκια με στυλ με έναν ή δυο κόμπους στο πάνω μέρος!

                                              

4. Βρεφικά γαντάκια (μηδέν έως δυο ζευγάρια). Τα μωράκια έχουν πολύ μαλακά νυχάκια κι όμως είναι αρκετά κοφτερά και μπορούν να γρατζουνίσουν το προσωπάκι τους μόνα τους, οπότε καλό είναι να τους φοράμε ένα ζευγάρι γαντάκια για να το αποφύγουμε. Πολλά φορμάκια έχουν ενσωματωμένα αναδιπλούμενα γαντάκια οπότε δε χρειάζεται να πάρετε πολλά ζευγάρια. Μπορείτε ακόμα να μη πάρετε καθόλου γαντάκια αν νομίζετε ότι θα καλυφθείτε με τα ενσωματωμένα που έχουν τα φορμάκια.

5. Βρεφικές σαλιάρες (μία ή δύο). Το πρώτο τρίμηνο του μωρού δε χρειάζονται οι σαλιάρες γιατί το παιδί τρέφεται αποκλειστικά με γάλα. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να χρειαστούν είναι αν το μωρό βγάζει σαλάκια ή λίγο γαλατάκι οπότε βάζουμε μια σαλιαρίτσα για να μη βρέχονται τα ρουχαλάκια του. Το BabyMou προτείνει τις βρεφικές μπαντάνες που συγκρατούν τα σάλια του μωρού με στυλ!

                                       

6. Βρεφικά σεντονάκια (περίπου 3 σετ). Τον πρώτο καιρό και μέχρι να βρείτε το σωστό μέγεθος της πάνας μπορεί να υπάρχουν διαρροές. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα καθαρό και σιδερωμένο σεντονάκι για να αλλάξετε το βρεγμένο, πιθανόν και στη μέση της νύχτας!

7. Βρεφικές πετσέτες (περίπου 2). Βολικές είναι αυτές που έχουν κουκούλα στη μια γωνία τους για να μπαίνει το κεφαλάκι του και να στεγνώνει εύκολα. Όσο πιο μαλακές τόσο πιο καλά! Ποτέ μην τρίβετε το μωρό με την πετσέτα αλλά να το σκουπίζετε ταμποναριστά με απαλές κινήσεις!

8. Βρεφική κουβερτούλα ή υπνόσακος. Το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του δεν έχει θερμορρυθμιστική ικανότητα δηλαδή δε μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του. Το BabyMou προτείνει την κουβερτούλα για ελαφρύ φασκιωμα από μαλλί merino με φυσικές θερμορρυθμιστικές ικανότητες για άνοιξη, φθινόπωρο και χειμώνα. Για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες προτείνουμε βαμβακερές κουβερτούλες ή τους υπνόσακους/νυχτικιές. Για τον καύσωνα η πιο δροσερή κουβερτούλα είναι η βρεφική μουσελίνα!

            

9. Τσάντα αλλαγής. Μια τσάντα με πολλούς χώρους για να έχετε όλα τα μωρουδιακά μαζί σας όπου κι αν πάτε.

                                                      

10. Μάρσιππο ή σλινγκ. Είναι φυσικά προαιρετικό - ένας υπέροχος τρόπος να έχετε πάντα το μωρό μαζί σας!

11. Καρότσι και καθισματάκι αυτοκινήτου. Τα πορτ μπεμπέ έχουν ξεπεραστεί πλέον και θεωρείται ένα έξτρα έξοδο που μπορεί να αποφευχθεί.

12. Μπιμπερό, αποστειρωτήρας και θερμαντήρας. Το BabyMou προτείνει τον αποκλειστικό θηλασμό και σας εύχεται να μην τα χρειαστείτε!

13. Πιπίλα. Το BabyMou δεν προτείνει την χρήση πιπίλας καθώς τα αρνητικά υπερβαίνουν τα θετικά της.

14. Βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο, κρέμα συγκάματος, φυσιολογικό ορό κλπ σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Το BabyMou προτείνει στις νέες μαμάδες να επιλέξουν προσεκτικά τα πρώτα βρεφικά είδη καθώς το μωράκι είναι ευαίσθητο. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά και επιλέξτε όσο μπορείτε τα υποαλλεργικά και πιστοποιημένα προϊόντα που πλέον είναι ευρέως διαθέσιμα!

Επίσης μια καλή οδηγία είναι να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα για αρχή. Αφού έρθει το μωράκι σας και δείτε το μέγεθός του, την ανάπτυξή του και το πως βολεύεται (κάθε μωράκι είναι διαφορετικό!) τότε μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες που θα προκύψουν και να επιλέξετε προϊόντα που πραγματικά θα σας βολέψουν και θα είναι χρήσιμα!

Πλέον τα περισσότερα καταστήματα έχουν και ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) και μπορείτε να κάνετε εύκολα τις αγορές σας στο διαδίκτυο από το σπίτι σας και να παραλάβετε τα προϊόντα σας σε μία ή δύο μέρες με ελάχιστα ή και καθόλου μεταφορικά έξοδα.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!

Δώστε του πολλή αγκαλίτσα!

BabyMou