Το μαλλί Merino είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση. Είναι ένα θαυματουργό νήμα που έχει εξελιχθεί μέσα στις χιλιετίες.

                       

Το μαλλί αυτό έχει πολλές φυσικές ιδιότητες που το κάνουν ένα από τα πιο άνετα υφάσματα για τον άνθρωπο και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ύπνου για τα βρέφη και τα παιδιά.

Αναπνέει και ελέγχει την υγρασία: Το μαλλί Merino έχει την ιδιότητα να αναπνέει και να απορροφάει την υγρασία από το δέρμα (μέχρι και 40% του βάρους του!) και μετά να το απελευθερώνει στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό σας δεν θα νιώσει ιδρωμένο καθώς η υγρασία μεταξύ του δέρματος και του υφάσματος ελαττώνεται. Σε αντίθεση με τα συνθετικά υλικά αυτή η ιδιότητα κρατάει το μωράκι σας ζεστό στο κρύο και δροσερό στη ζέστη!

Ρυθμίζει την θερμοκρασία: Τα μωράκια έως 18 μηνών δε μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους καθώς η επιφάνεια του σώματός τους είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τον ενήλικα σε σχέση με το συνολικό τους βάρος και μπορούν να χάσουν θερμότητα τέσσερις φορές πιο γρήγορα. Όταν τα μωρά κρυώνουν χρησιμοποιούν ενέργεια για να παράγουν θερμότητα. Το μαλλί Merino κρατάει το μωρό σε ιδανικές θερμοκρασίες ώστε να μην κρυώνει ούτε να υπερθερμαίνεται κι έτσι κοιμάται πιο ήρεμα για περισσότερο διάστημα. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό για μωράκια που είναι άρρωστα, πρόωρα ή λιποβαρή.

                                                                     

Μειώνει τις δερματικές αλλεργίες: Το μαλλί Merino σε αντίθεση με το συμβατικό μαλλί έχει μια μεταξένια εξωτερική στοιβάδα που το κάνει εξαιρετικά απαλό. Το ύφασμα superfine Merino είναι πολύ απαλό και άνετο στην επαφή με το δέρμα χωρίς να προκαλεί φαγούρα. Καθώς δημιουργεί ένα φυσικό μικροκλίμα είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιηθεί σε μωρά με έκζεμα, αλλεργίες και ευαίσθητο δέρμα.

Βελτιώνει τη ρουτίνα του ύπνου: Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι το μαλλί Merino βελτιώνει τον ύπνο στα μωρά και τα βρέφη. Στο Cambridge Maternity Hospital το 1979, οι Scott και Richards απέδειξαν ότι τα μωράκια που κοιμούνται σε Merino κοιμουνται πιο γρήγορα, κλαίνε λιγότερο και παίρνουν βάρος πιο γρήγορα. Επιπλέον τα πρόωρα και χαμηλού βάρους μωράκια που κοιμούνταν σε Merino πήραν 10 γραμάρια τη μέρα επιπλέον σε σχέση με αντίστοιχα μωράκια που δεν κοιμούνταν σε Merino!

                                                                     

Άνετο και εύκολο στην φροντίδα του: Το μαλλί Merino είναι δουλεμένο με εξαιρετικά λεπτή ίνα (superfine) που το κάνει πολύ απαλό, ελαφρύ και άνετο ως ύφασμα. Έχει μια φυσική ελαστικότητα που του δίνει υπέροχη εφαρμογή σε κάθε κίνηση του μωρού. Επίσης δεν κρατάει οσμές καθώς έχει την ιδιότητα να αναπνέει και δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρηση tog όπως τα συνθετικά υλικά.

Ασφαλές για το μωρό σας: Όλα τα υφάσματα είναι εύφλεκτα κάποια όμως αντιστέκονται περισσότερο στη φωτιά. Μη επεξεργασμένες φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι και τα συνθετικά υλικά έχουν υψηλό βαθμό καύσης. Το μαλλί Merino έχει φυσικούς παράγοντες επιβράδυνσης της φωτιάς αλλά αν αναφλεγεί έχει χαμηλό βαθμό καύσης και μπορεί ακόμα και να καταστείλει τη φωτιά από μόνο του.

100% φυσικό και οργανικό: Το μαλλί Merino προέρχεται από τα πρόβατα Merino που ζουν στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και είναι 100% φυσικό υλικό, ανανεώσιμο και βιοδιασπώμενο.

       

Η εταιρεία Merino Kids χρησιμοποιεί μόνο μαλλί merino χωρίς προσμίξεις και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να κάνει συμβιβασμούς για τις ανάγκες του μέλλοντος, μειώνοντας συνεχώς την επιβάρυνση στο περιβάλλον.